Левски победи с 4:0 Витоша Бистрица в мач от първенството на ветераните. Срещу „сините“ се изправи бившият премиер Бойко Борисов, който игра до средата на втората част, когато беше заменен, а вероятно причината е лека травма на политика.

В редиците на Левски личаха имената на доста солидни футболисти от миналото. Първата част завърши 0:0. В 15-та минута Мариян Христов опита техничен удар, но топката мина над вратата. Малко по-късно помощник треньорът на Левски отново беше близо до гола, но изтърва от близко разстояние.

СНИМКИ: Левски разгроми Витоша Бистрица с Бойко Борисов

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Витоша Бистрица показа зъби и след пас на Бойко Борисов Васил Киров стреля в аут. В края на първата част Борислав Георгиев – Бобъра също не успя да преодолее вратаря на Левски Георги Шейтанов.

Второто полувреме стартира с греда за Витоша, която беше дело на Георги Богданов – Животното. От този момент до края на мача всичко вървеше под диктовката на Левски. В 6-та минута на частта „сините“ поведоха след отлична атака. Топката беше пусната по лявото крило към Мариян Христов, който напредна и подаде майсторски към Дончо Донев. Последният засече топката от въздуха и вкара красиво попадение за 1:0. Две минути след това Даниел Боримиров, който носеше капитанската лента вкара гол с мощен шут извън наказателното поле, който попадна в долния ляв ъгъл.

СНИМКИ: Левски разгроми Витоша Бистрица с Бойко Борисов

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Левски продължи да доминира и вкара още два пъти в края на мача. Мариян Христов, който беше най-добрият на терена подаде към Димитър Телкийски, бившото крило на „сините“ пусна хитро за Дончо Донев, който продължи за Сашо Начев. Последният реализира с атрактивен шут от въздуха и резултатът стана класически. Последният гол бе дело на Димитър Телкийски, който дебютира за ветераните на Левски София.

СНИМКИ: Левски разгроми Витоша Бистрица с Бойко Борисов

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Съставът на „сините“ беше следният: Георги Шейтанов, Михаил Захариев, Стефан Колев, Елин Топузаков, Тони Здравков, Владимир Йонков, Мариян Христов, Даниел Боримиров /Сашо Начев/, Димитър Телкийски, Николай Тодоров и Дончо Донев.

Сред съотборниците на Бойко Борисов личаха имената на популярни футболисти от миналото, като Гошо Гинчев, Васил Киров, Георги Богданов и Борислав Георгиев.