Точно две седмици след като излъчи регионалния шампион на Варна, Каменица ФЕНкупа отново е край морето – днес на стадион „Черноморец” стартираха полуфиналите на най-големия футболен турнир за непрофесионалисти в България за региона на Бургас. Тази година морския град посреща десетото юбилейно издание на Каменица ФЕНкупа. В него за първото място ще спорят 64-те най-добри тима от региона, а шампионът и неговият подгласник ще играят на Големия финал през септември. Турнирът бе официално открит от редица ветерани, футболни деятели и приятели на турнира като почетния гражданин на Бургас и заслужил треньор Янчо Патриков, областният председател на БФС Альоша Лужецки, директорът на „Слънчев бряг“ Златко Димитров, шефът на съдиите в Бургас Георги Виделов и много други.

Традиционният демонстративен мач противопостави сборен отбор на Областна и Общинска администрация срещу отбора на ветераните на Черноморец и Нефтохимик, воден от Станчо Цонев. С тежката задача да бъде безпристрастен рефер се нагърби съдия N1 на Бургас Геоерги Виделов, като обеща директни червени картони на всички, които не зачитат правилата на феърплея. Ветераните показаха отлична класа и с два гола в първото полувреме, още толкова през втората част надиграха представителите на местната власт, а головите пасове идваха като по поръчка от Цонев. Отборът на общината и областната управа се отбеляза с почетно попадение от дузпа. Категоричната победа бе извоювана с подкрепата на момичетата на Каменица ФЕНкупа и водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев, които бяха край тъчлинията и не спряха да подкрепят отбора в зелено. Иво Райчев, който празнува своя рожден ден на стадион „Черноморец“, прие победата на ветераните като подарък за повода и обеща да почерпи всички фенове на стадиона с много добро настроение.

СНИМКИ: Юбилейната Каменица ФЕНкупа отново е на морския бряг

На огромно внимание се радваха и специалните игри и инициативи на корпоративните партньори на юбилейното десето издание на Каменица ФЕНкупа – adidas, Globul, Samsung и Ford Moto-Pfohe. Играта на Samsung „Силен шут” дава възможност на феновете да покажат най-мощния си удар, а наградите за най-добрите във всяка серия са оригинални екипи на английския Челси, осигурени от спонсора на лондонския тим. Корпоративните партньори от Samsung са разположили на стадион „Черноморец” и своето специално Galaxy Note студио, което обещава забавни карикатури за спомен на всички участници и фенове.

СНИМКИ: Юбилейната Каменица ФЕНкупа отново е на морския бряг

Партньорите от GLOBUL са предвидили оригинален мърчандайз на Манчестър Юнайтед за най-техничните в играта „Бърза връзка“, а един от всички присъстващи на стадион „Черноморец” утре ще си спечели смартфон Samsung от телекома. Отличен мерник показаха бургаските фенове в играта „Точен шут“ – за финалите утре ще има рекорден брой участници, а сред тях ще бъде и Лазар Будаков, който иска да стане първият в историята на ФЕНкупата трикратен шампион в играта.

На стадион „Черноморец” е и автомобилът талисман на Каменица ФЕНкупа – специалният Ford Focus ще очаква фенските футболни послания на тема „ФЕН, футбол, фокус”. Един от всички участници от Бургас ще спечели специален SPA&test-drive уикенд в Банско, а в края на Каменица ФЕНкупа 2012 авторът с най-оригинална интерпретация по темата ще има шанса да спечели едномесечен test-drive на новия Ford Focus 1,0.

Още една голяма награда очаква всички на стадион „Черноморец” – с чисто нов 32-инчов телевизор Samsung ще може да се похвали един участник в селекцията за отбор с най-много фенове. Бургаският отбор, който получи най-много гласове от почитатели, ще може да излъчи свой представител за „Мача на годината” през септември, в който рамо до рамо ще играят „звезди от квартала” и две световни футболни легенди – патронът на ФЕНкупа 2012 Христо Стоичков и друга световна футболна звезда.

СНИМКИ: Юбилейната Каменица ФЕНкупа отново е на морския бряг

Поредното попълнение на ФЕНотбора, както и регионалният шампион на бургаската ФЕНкупа, ще станат известни в неделя по обяд, за когато е предвидено официалното награждаване на всички печеливши и закриването на регионалния полуфинал на Каменица ФЕНкупа 2012 в Бургас, в което ще се включи и легендата от САЩ 94 Златко Янков.