Десетият регионален полуфинал на десетото юбилейно издание на Каменица ФЕНкупа започна на стадион „Огоста” в Монтана. Днес и утре един от 64-те най-добри тима от региона на Видин, Враца и Монтана ще спечели престижния трофей и ще има честта да бъде регионален шампион, а двата първи отбора ще се класират за Големия финал през септември и ще се борят за голямата награда на турнира – посещение на европейско футболно дерби по избор на шампионите.

Специално за старта на турнира се изигра и демонстративен мач между представителите на местните медии и отбора на ветераните от Монтана. Сериозните температури не попречиха на двата отбора, а тимът на журналистите бе подсилен от Кирил Глушков, мениджър събития в „Каменица“ АД. За жалост на местните медии обаче, дори и той не успя да им помогне – Глушков вкара един гол, но той стигна само за почетна загуба с 1:3.

Много футболни емоции на зрители и участници предложи не само демонстративният мач, но и дербитата между „звездите от квартала”. Сочените за фаворити Еталон05 от Монтана записаха най-зрелищната победа в първата фаза на турнира, след като победиха с 9:1 отбора на Македонци. Финалистите от Каменица ФЕНкупа 2011 от Partizan Mramoren отпаднаха след дузпи, за разлика от класиралите се на трето място в миналогодишния регионален полуфинал Авангард Бойс, за които рулетката на дузпите бе успешна в първия им мач от програмата срещу ФК „Удар“.

Наред с мачовете и футболните емоции, специални игри и награди бяха осигурени от корпоративните партньори на юбилейната Каменица ФЕНкупа – adidas, GLOBUL, Samsung и Ford Moto-Pfohe. Предизвикателство за участниците бяха традиционните игри за тазгодишното юбилейно издание на Каменица ФЕНкупа „Точен шут“ и „Силен шут”, както и „Гол от центъра”, организирана от Ford Moto-Pfohe. Във всяка от игрите се включиха десетки желаещи, а най-силният шут в първата серия бе дело на един от лидерите на Еталон 05 и бивш професионалист Ангел Ангелов, който спря радара на 111 км/час. За най-добрите в „Гол от центъра” – играта на официалния превозвач на Каменица ФЕНкупа, Ford Moto-Pfohe, имаше предвидени аксесоари на Шампионска лига и Ford.

СНИМКИ: Юбилейната Каменица ФЕНкупа гостува на Монтана

Официалният превозвач на турнира имаше специален сектор на стадиона, където бе разположен уникалният Ford Focus – автомобилът талисман на Каменица ФЕНкупа. Всички желаещи имат възможност да попълнят талони, а няколко томболи през деня им дават шанс да оставят своето послание на тема „Фен, футбол, Focus” върху него. В края на Каменица ФЕНкупа 2012 авторът с най-оригинална интерпретация по темата ще има шанса да спечели едномесечен test-drive на новия Ford Focus 1,0. Още утре на обяд един от всички участници в Димитровград ще спечели специален SPA&test-drive уикенд в Банско, а томбола измежду имената на всички участници в игрите на официалния превозвач на Каменица ФЕНкупа 2012 ще определи кой ще има възможността да гледа на живо мач от УЕФА Шампионска лига по футбол.

Участниците в Каменица ФЕНкупа 2012 имат удоволствието да играят полуфиналните срещи на турнира с изключителните екипи на adidas, а класиралите се за Големия финал на турнира ще получат пълна футболна екипировка от немския концерн.

СНИМКИ: Юбилейната Каменица ФЕНкупа гостува на Монтана

Освен марковите спортни стоки и аксесоари, всеки може да спечели и 32-инчов телевизор в селекцията на отбора с най-много фенове на стадион „Огоста”. Заявка за престижното първо място дадоха момчетата от Авангард Бойс, които „завладяха” монтанския стадион с колоритна агитка от съседна Враца. И през двата дни на турнира всеки може да даде своя глас при момичетата на Каменица ФЕНкупа със специални таблети Samsung с безжична интернет връзка от GLOBUL. В неделния ден един от всички гласували ще спечели голямата награда, а отборът с най-много привърженици ще излъчи десетото попълнение за ФЕНотбора за „звездния мач” с Христо Стоичков и друга световна футболна легенда.

Регионалният шампион на Видин, Враца и Монтана ще бъде известен след финалния мач, който започва утре, неделя, (15 юли) в 12:30 ч. Награждаването на Каменица ФЕНкупа предстои след 13:00 ч. По традиция организаторите ще връчат купата на регионалните победители и ще отличат индивидуалните призьори в категориите „Най-добър вратар“, „Най-атрактивен играч“ и „Най-спортсменски отбор“.

Допълнителна информация и подробности за юбилейното издание на Каменица ФЕНкупа можете да намерите във Facebook www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница www.kamenitzafanclub.com.