Да играеш джитбол в жегата на Правец си е истинско предизвикателство. Да го направиш след като преди това си водил поредното занимание на Левски си е допълнително натоварване за Ясен Петров.

Спортният директор на Левски Георги Иванов е уверен в себе си и още преди началото на „гладиаторската битка” показва, че не обича да губи. Старши треньорът е уморен и предлага срещата да е един гейм с малка топка, другият с нормална. Ясен разчита да спечели тази част, в която ще се играе с по-малка топка.

Двубоят е без рефер, защото двамата си имат доверие и решават сами спорните положения. Ясен започва добре и повежда с няколко точки. Отсреща Георги Иванов демонстрирa, че подържа тялото си и бързо „се връща” в мача и изравнява.

Кибиците, които наблюдават срещата са на мнение, че Гонзо не отстъпва по фигура на действащите футболисти. Той разчита , че скоро е прекратил активната си спортна дейност, за разлика от Ясен, който по – отдавна не се състезава активно.

Докато спорят кой е по-по-най, двамата споделят и ежедневни информации като изминалата тренировка.

В крайна сметка „гладиатора” Георги Иванов печели, макар и трудно, битката на джитбол, което му дава право да бъде в добро настроение. Той не пропуска да спомене, че не обича да губи.

Ясен Петров приема спокойно поражението и се надява, че като свикне с Правец ще успее да открадне нещо от Гонзо. Двамата заедно се прибират пеша до хотела, където е настанен отборът по време на лагера си в Правец. Това е и времето, което Георги Иванов и Ясен Петров могат да си говорят насаме и без никой да им досажда.

Вижте в снимки как протече „гладиаторската битка” и преценете не може ли Ясен Петров да разчита на Георги Иванов за централен нападател…