Хасковският тим на Галакси спечели регионалния полуфинал на юбилейното издание на Каменица ФЕНкупа за Хасково, Кърджали и Смолян на стадион „Раковски“ в Димитровград. На второ място се класираха момчетата от Космополит 2000. И двата тима отиват на Големия финал на юбилейната Каменица ФЕНкупа и ще се опитат да спечелят Голямата награда на турнира – посещение по избор на европейско футболно дерби.

Всички „обичайни заподозрени“ бяха отстранени в ранна фаза на турнира – още в събота Хаус „скри“ Слънце-то, миналогодишния регионален шампион и национален първенец от 2006. Бригада (Димитровград), които миналата година завършиха на второ място, бяха отстранени от Deek auto, а кърджалийските най-добри тимове Байкал и Арда 1924 също загубиха шанс за Големия финал.

СНИМКИ: Галактически победител на Каменица ФЕНкупа в Димитровград

Така до финала стигнаха два хасковски тима – Галакси и Космополит 2000, първите се наложиха трудно с 1:0 в полуфинала Deek auto, а Космополит направо „разби“ Спартак с 5:0. Във финалния мач силите бяха изравнени, а Галакси поведоха в средата на първото полувреме. През втората част двата отбора си размениха по един гол и така ФЕНкупата бе за Галакси.

Шампионите получиха купата си на сцената под арката на Каменица ФЕНкупа от кмета на Димитровград Иво Димов, на трето и четвърто място се класираха отборите на Deek auto и Спартак от Кърджали, а с индивидуалните награди бяха отличени Атанас Траянов от отбора на Галакси („Най-добър вратар”), Калин Калинов от Космополит („Най-атрактивен състезател”) и „Банския колос“ от Хасковски минерални бани („Най-спортсменски отбор”).

Награди бяха предвидени не само за най-добрите тимове и състезатели, но и за всички фенове. Финалистите с „Точен шут” бяха точно 28 от четирите предварителни серии в събота и неделя, но никой от тях не бе достатъчно точен, за да спечели 365 литра Каменица, която да сподели с приятелите си. Пламен Атанасов спечели SPA&test-drive уикенд в Банско от томболата на Ford, а другата голяма награда на стадион „Раковски” – 32-инчов цветен телевизор Samsung, се падна на Деян Запрянов. Той бе един от всички над 400 гласували в селекцията на отбор с най-много фенове от региона. Най-много гласове в оспорваната томбола събра отборът на Бригада, а капитанът на тима Деян Димов ще има щастието да играе рамо до рамо с патрона на ФЕНкупа 2012 Христо Стоичков в специалния „звезден мач” през септември.

СНИМКИ: Галактически победител на Каменица ФЕНкупа в Димитровград

Програмата на юбилейната Каменица ФЕНкупа продължава с регионалните полуфинали в Монтана следващия уикенд (14 юли – 15 юли), а всичко около тазгодишното издание на турнира – информация, видео и снимки, е достъпно във Facebook www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница www.kamenitzafanclub.com.