ФК Дарик продължи традицията да гостува в китни крайща на България и този път бе на гости в Девин. Любезните домакини от общината не бяха толкова любезни на терена и ни победиха с много на три.

Загубата дойде навреме, както казват някои специалисти. След като бихме в Разлог, този път загубихме с три на много и това си има своето обяснение.

Дългото пътуване по уникалните завои към Девин, съчетано с многото хубава природа на Родопите, отклони вниманието на играчите на ФК Дарик. Природата наистина заслужава внимание и ние й го отделихме.

Направихме грешка, че се съгласихме веднага с пристигането да започне и мача. Въпреки това успяхме да направим светкавичен трансфер, като привлякохме единствената жена футболист на терена- Кипра, която играе футбол на високо ниво в чужбина. Оставихме я резерва и мача започна както се полага с обща снимка, на която личи, че домакините бяха избрали разноцветен екип, което в хода на мача много им помогна.

Началото на мача беше светкавично за ФК Дарик и чрез голове на Стефан Стоянов и Емил Евтимов поведохме набързо с 2:0. След това осъзнахме, че не трябва да сме лоши гости и се отпуснахме. Пуснахме в игра и Кипра, която наистина играе невероятно, но нещата тръгнаха в посока изравняване на резултата.

Домакините пуснаха в ход и най- силното си оръжие – почти всички на терена станаха с еднакъв цвят на екипите, което обърка гостите. Кметът на Девин Здравко Василев игра много добре, но го смениха и играта на домакините тръгна.

В един момент публиката вече не знаеше колко гола са вкарали девинските футболисти. Последната надежда за ФК Дарик бе втория гол на Емил Евтимов и влизането на господин Каров, известен повече като Карата, но и това не ни помогна. Дори и Карата опита да ни вкара гол с уникален плонж, но не успя.

Местните медии като надушиха, че домакините ще победят и дойдоха да отразят двубоя, а кметът Василев даде безброй интервюта. Мачът завърши така и както започна в дух на приятелство.

Така и не разбрахме защо Девин няма футболен отбор при толкова талантливи млади футболисти?

След загубата футболистите от ФК Дарик направиха възстановителна тренировка – една минута на терена и близо два часа в спа центъра на базовия ни лагер уникалния хотелски комплекс „Орфей” в центъра на Девин.

Играчите ни бяха унили както личи от снимката с халатите, но това не им попречи да се възстановят от загубата и да изиграят втори мач – този път в ориенталския ресторант на комплекса. На масата имаше всичко, дори Карата изпя една от най- известните родопски песни. Певецът се оказа и шампион на Девин на карти, което доказа и тази вечер, завършила в дискотека на града. По примера на Гара Дембеле играчите на двата отбора стояха само до 4 – 5 часа сутринта.

В началото на октомври е празника на Девин, който включва и много спортни прояви, Ние от Гонг благодарим за посрещането и желаем скоро града да има футболен отбор...

Очаквайте следващото гостуване на ФК Дарик ...

Вижте и темата в снимки посветена на двубоя в Девин.