Очакваният да стане голям футболен талант Дионисиос Яникис е рожба на българо – гръцката любов. Майка му е българка , а баща му Дионисиос Яникис-старши е бивш футболист на ПАОК.

Малкият Дионисиос е в България при баба и дядо и присъства на едно от заниманията на Левски в Правец. Дядо му, по майчина линия, Цветии Цветанов е от Берковица, но е голям фен на Левски. Той решил, че след като в Гърция Дионисиос ще е от солунския тим, то в България трябва да стане левскар. Дядото навремето е играл в Ком Берковица.

Дионисиос е само на година и три месеца, но е много подвижно и игриво хлапе. Той бе облечен с екип на гръцкия национален тим, но българските му дядо и баба обещаха да му купят екип и на „трикольорите”. Малкият вече говори, или по- точно разбира, когато му говорят и на гръцки и на български. Той имаше голямо желание да нахлуе на терена по време на заниманието, но дядо му и пресаташето на Левски Кирил Лулев го „извадиха със сила” от тревата.

Времето ще покаже дали Дионисиос ще играе голям футбол и къде ще го играе – дали в Гърция или в България, с екипа на ПАОК или на Левски...