Една от солидните фигури в европейския футбол през последните 15 години Едгар Давидс прекара няколко приятни часа в София. Бившият ас на Аякс, Милан, Ювентус, Интер, Барселона и Тотнъм бе част от журито на Red Bull Street Style. Става въпрос за състезание, в което млади таланти контролираха топката със сериозно майсторство. Участниците бяха оценявани в три компонента: разнообразие, стил и контрол.

Надъхани момчета и едно момиче бяха оценявани от трима души. Освен звездата Давидс впечатление правеше и присъствието на актуалния световен шампион в този спорт, в който футболните умения са много важни. Победителят ще отиде на световното първенство в Италия през 2012 година.

Присъствието на холандския футболист привлече доста фенове, които имаха удоволствието да се снимат с Давидс. Той показа, че събитието му е интересно и снима някои от талантите със своя мобилен телефон.

Събитието се състоя в подходящо заведение, което се намира в подлеза „Галерия”, който е на булевард България. На практика Давидс беше на около един километър от стадион „Българска Армия”, където по това време сили мериха ЦСКА и Славия в едно от столичните дербита.

Суринамецът с холандски паспорт се оказа истински стимул за участниците, които освен умения демонстрираха и похвално желание. Няма как да бъде друго яче, Давидс който вече е на 38 години има впечатляваща визитка. Халфът взе Шампионската лига през 1995 година, в колекцията си притежава Купа на УЕФА, Суперкупа на Европа, три титли в Холандия, четири Суперкупи на своята родина, една Междуконтинентална купа, три титли в Италия, две Суперкупи в същата държава, както и една купа спечелена на Апенините. През 1998 година Давидс бе в идеалния отбор на Световното първенство, а две години по-късно повтори постижението си, но на европейските финали. Едгар носи екипа на Холандия в 74 мача. Всичко това обаче не се е отразило върху желанието му да гледа компоненти от уличния футбол...

СНИМКИ: Давидс гледа таланти, но не на ЦСКА  Славия

източник: Reuters

СНИМКИ: Давидс гледа таланти, но не на ЦСКА  Славия

източник: Reuters

СНИМКИ: Давидс гледа таланти, но не на ЦСКА  Славия

източник: Reuters