Отборът на Сливнишки герой е в Македония, а поводът е покана за приятелски двубой и церемония в памет на трагичнозагиналите българи в Охридското езеро миналата есен.

Поканата към българския тим е дошла от кметството на Охрид, местната туристическа камара, както и от ФК Охрид, а подробностите за мероприятието пред Гонг разкри мениджърът на Слившники герой Венци Рангелов. 

“Смятам, че всичко това, което ще направим с тима на Охрид, е много добро, предвид прекрасните ни съседски отношения”, каза Рангелов.

От българска страна ще бъде консулът ни в Битоля. Мениджърът на Сливнишки герой призна, че е трябвало да присъства и българският посланик. “Имаше потвърждение от негова страна. Той обаче има ангажимент в Струмица, където има празник”, обясни Рангелов.

Мениджърът на Сливнишки герой коментира и ситуацията в българския футбол и по-конкретно финансовите затруднения на голяма част от родните клубове. “Аз доста контактувам с колеги от професионалния футбол. Всички се оплакват от безпаричие. Футболистите осъзнават това. Знаят, че времената са тежки. Очакват заплатите си и премиите си за изминалия полусезон. Става дума за клубове, в които преди не можеше и да се помисли, че може да има криза. За Б групите е същото. Но, дори в условията на криза, ако човек иска да направи нещо добро, винаги може да измисли начин. Както го правим ние. Миналата седмица събирахме пари за детските градини на Алдомировци и Сливница. Тогава обаче времето беше лошо не можа да се играе благотворителният мач. Все пак събрахме средства Ето сега и тази инициатива.”