Град Сливен ще има най-много представители в националния „Отбор на надеждата” по време на Европейския стрийт футбол фестивал за хора в неравностойно положение, който ще се проведе в София тази седмица. Това стана ясно в неделя следобед, когато се състоя последния селекционен турнир  за български участници в събитието.

Националният селекционер на тима Кирил Кюлев подбра общо петима младежи от Сливен, които ще се включат в международния фестивал. По трима играчи ще имат градовете Стара Загора, Пловдив и София. С двама представители е Брацигово, а с по един са домът за деца лишени от родителска грижа в село Доганово и възпитателното училище – интернат в Ракитово. Общият брой на участниците е 18, като те ще бъдат разделени в три състава. Шестима от играчите са младежи израснали в институции, докато останалите са от ромски махали.

Европейският стрийт футбол фестивал започва в четвъртък, като в първите два дни от събитието има организирани уъркшопове, чиято цел е развитие на личностни качества в участниците. В събота и неделя в Княжеска градина ще се проведе стрийт футбол турнир, в който ще се включат още 8 чуждестранни отбора и един съставен от младежи, които търсят убежище в България. В женското състезание участие ще вземат съставите на Унгария, Гърция, Италия и Финландия, докато в мъжкото ще играят силните отбори на Литва, Северна Ирландия, Румъния и Австрия, трите български тима и този, съставен от бежанци и мигранти.