Сливен победи с 2:1 Черноморец (Поморие). Приятелският мач, който се игра на стадион "Хаджи Димитър" бе прекратен в 72-ата минута заради проливен дъжд.

Още с първия съдийски сигнал домакините взеха инициативата и създадоха няколко добри атаки. В 24-ата минута Сливен получи правото да изпълни пряк свободен удар, а зад топката застана Ивелин Костов, който нацели напречната греда.Момчетата на Димчо Ненов все пак поведоха в резултата в 41-ата минута след брилянтно изпълнение на Валентин Веселинов. Младокът напредна от дясно видя излезлия напред Грабчов и с хубав удар от около 30 метра прехвърли стража на гостите.

След почивката картината на терена не се промени, но при една контраатака Черноморец изравни. Точен бе Величков, който засече центриране на Благов от дясно.След попадението нападателите на Сливен започнаха да поглеждат все по-често към вратата на резервния страж Желев и логичното се случи в 72-ата минута, когато влезлия като резерва Симеон Ганчев засече центриране на Филипов и прати топката в мрежата за 2:1.Това бе второ попадение за Ганчев във втория му двубой с екипа на "воеводите".Веднага след попадението рефера Валентин Станчев сложи край на двубоя, заради силния дъжд и градушката, която се изля в Сливен.