В неделя от 18.00 часа Нефтохимик 1986 започва похода си към връщането на славното минало на този бургаски тим. Това е началният час на мача им с Хасково от първия кръг на Югоизточната В група.

Двубоят ще се играе в Долно Езерово, на стадион „Червено знаме”, който феновете твърдо са решени да прекръстят на „Зелени знамена”.

От бургаския клуб вече са разлепили 1000 плаката за предстоящия мач на Нефтохимик 1986. Още 1000 плаката са разлепили по улиците на града и феновете на „зелените”. Според привържениците Бургас е „позеленял”. От всеки плакат освен часа, датата и мястото на срещата има и призив към населението на град Бургас да подкрепи славния някога тим.

Канят се всички ветерани на отбора и феновете да присъстват на първия мач от похода към завръщане в професионалния футбол.

От клуба ще раздадат много тениски, шалове и знамена, които да помогнат при подкрепата на тима. Феновете пък организираха среща с Ивайло Вълчев, известен с пристрастията си към отбора. Беше му подарена фанелка на отбора преди концерта на Слави в Бургас.

На снимките: Известният фен Нефчо връчва екип на любимия отбор на Ивайло Вълчев в присъствието на изпълнителния директор Милен Георгиев.

Във втория кръг Нефтохимик 1986 ще гостува в Равда на местния тим.

Ето и пълната програма на първия кръг на Югоизточната В група:

16 август 2009, неделя, 18:00 часа:

ИТД Гигант (Съединение) - Габровница 04 (Горно Сахране)

Марица 1921 (Пловдив) - Димитровград 1947 (Димитровград)

Тунджа 1915 (Ямбол) - Стамболово 2007 (Стамболово)

Металик (Сопот) - Равда 1954 (Равда)

Нефтохимик 1986 (Бургас) - Хасково (Хасково)

Левски 2004 (Карлово) - Левски Стара Загора (Ягода)

Космос (Бургас) - Хеброс 1921 (Харманли)

Розова долина (Казанлък) - Ботев (Гълъбово)

Загорец (Нова Загора) - Арда (Кърджали)

Созопол (Созопол) - почива