Славия обърна Пирин, за да вземе победа с 2:1 в контролата между двата тима, която се проведе на стадиона в столичния квартал „Овча Купел”.

Точни за „белите” бяха Галин Иванов и Галин Богданов съответно в 45-та и 70-та минута. Първото попадение в срещата, за „орлетата”, бе дело на Димитър Воденичаров в 34-та минута.

През първото полувреме футболистите водени от Костадин Ангелов трудно стигаха до противниковата врата. Въпреки това, успяха да поведат в резултата преди почивката.

В 34-та минута хубав пас в дълбочина получи юношата на Славия Димитър Воденичаров, който влезе в наказателното поле отляво по атаката на Пирин, и стреля силно по диагонал, за да вкара за 1:0 в полза на гостите.

Преди да отбележат попадението, Пирин имаше само едно по-чисто положение, когато в 29-та минута Руслан Иванов нацели гредата.

Домакините успяха да се върнат в двубоя още преди почивката. След самостоятелен рейд на Галин Иванов отдясно, влезе в наказателното поле и със силен шут по диагонал изравни за 1:1 в 45-та минута.

През второто полувреме и двата отбора бяха извършени множество смени, а в крайна сметка, „белите” успяха да стигнат до пълен обрат.

В 70-та минута Радослав Димитров центрира към втората греда, Илия Илиев овладя и подаде успоредно на гол линията, където включилият се в атака централен защитник Галин Богданов засече с крак и вкара за 2:1.