Един от нашумелите последните два дни рефери Лъчезар Йонов разказа за Гонг подробности около мачовете в Южна Америка, които са свирили той и петима негови колеги в края на 2010 година. Йонов е един от най-известните от съдиите. Той ръководи мачове в Б група на България и не е международник. Йонов е племенник на известния в близкото минало съдия Никола Йонов.

„Единствената ни грешка, е че не уведомихме БФС за това. Получихме персонални покани, като ни обещаха, че организаторите ще пратят писма до футболния съюз. „Имаме персонални покани от мениджърска агенция за двата турнира във Венецуела и Аржентина. Не мога да си позволя лукса да изпусна подобни покани. Покани ни южноамерикански мениджър, с когото се запознахме в Анталия.

Бяха поети разноски по пътуване, пребиваване и по 200 евро на ден режийни. На първия турнир бяха много доволни. Свирих 5 мача, сред които и финала. На втория турнир пак бях определен за ръководещ финала, но след злополучния мач, който унгарецът свири ни смениха. Тогава аз вдигнах 6 минути продължение, скандала става в продълженията. Нямам представа колко продължи мача, но там ситуацията с климата и смените са повече”, каза Йонов.

Той допълни, че агенциите организирали мача България – Естония и тази, която ги е изпратила в Южна Америка са различни.

„Не се чувствам виновен. Чувствам се горд, че съм защитил българските интереси на друг континент”, каза Йонов.

Той разкри още за срещата си с председателя на Съдийската комисия на БФС Коце Костадинов. „Коце Костадинов каза, че се чувства предаден от нас и няма как да ни има доверие. Не ни е казвал, че ще ни отстрани. Той отиде при Боби Михайлов, където е получил зелена светлина решението да бъде взето от Съдийската комисия на семинара в Сливен. Повече от половината ни живот е минал във футбола, ако ни отстранят до живот всичко се преобръща”, допълни още Лъчезар Йонов.

ПЪЛНОТО ИНТЕРВЮ С ЛЪЧЕЗАР ЙОНОВ МОЖЕ ДА ЧУЕТЕ В ПРИКАЧЕНИЯ АУДО ФАЙЛ!