Иван Евстатиев е член на управата на Тръст „Синя България“, който притежава 10% от акциите на ПФК Левски. Според него изходът от кризата е с „множество спонсорски договори, така че клубът да не е заложник на проблемите на един конкретен човек“. Евстатиев говори в Судио Дерби.
 
„Благодаря на цялата синя общественост за подкрепата. Кампанията за дарения върви повече от успешно. Припомням, че вече имаме събрани две вноски за НАП.  Ако броим и парите на адвокат Ангелов, реално са 3 вноски. Но там парите са внесени по друга сметка и клубът ще оперира с тях, както сметне за добре. Всички събрани от феновете пари отиват единствено и само за задълженията към НАП. Затова казвам, че са две вноските.
 
Бяхме притиснати от времето. Трябваше да намерим множество канали, по които да може да се дарява. Първото беше с банковите сметки на клуба, където трябваше да се отваря нова. Наясно сме, че този начин е труден за хора, които нямат електронно банкиране. Затова от миналата седмица пуснахме „Изи пей“ – те имат над 2600 обекта в страната. Сметката е на името на „Синя България“, а ние в края превеждаме цялата сума на Левски като дарение. Работим много активно по sms кампания. Надявам се до дни и това да е факт, за да оползотворим всички начини, по които може да се пращат средства за клуба. Най-прекият път е да се купуват билети, фенски артикули и абонаментни карти. До днес сме продали над 4500 карти. Надявам се до мача да постигнем целта от 5000. Привържениците разбраха важността на подобен вид абонамент.
 
Най-удобният и бърз вариант е месечният абонамент. Искаме да отворим това като възможност на сайта на кампанията. С това, чрез дебитна или кредитна карта, ще изчерпим всички възможности за даряване към клуба.
 
Дарителската кампания тепърва ще покаже до какви стойности на паричните потоци може да достигне. За мен оптималният паричен поток не е достигнат. Можем да постигнем много повече. За това значение имат и спортно-техническите резултати.
 
Изходът от ситуацията е множество спонсорски договори, така че клубът да не е заложник на един конкретен спонсор, на проблемите на един конкретен човек. Идеята е Левски да няма тази зависимост. Не ми се спекулира с модела „Бащица“. Изходът е много лесен – множество спонсори. Нещата могат да се създадат с рекламни договори.
 
Модели има всякакви. Знаем какво се случи с Манчестър Сити преди седмица. Доколко е успешен моделът, зависи от клуба. Аз заставам зад идеята, че може да има различни парични приходи. Левски е достатъчно голяма марка, за да привлича купуването на абонаментни карти и артикули. Феновете, заедно с няколко спонсора, могат да обезпечат клуба така, че да не е зависим от един човек или от една фирма.
 
Нямаме никаква връзка със Спас Русев. Ако той има желание да опрости дълговете към него и свързани с него фирми, може да го направи. 
 
Откакто го има тръстът, ние реално за първи път имаме достъп до финансовото състояние на клуба. Тази победа е безпрецедентна. Имаме много добро сътрудничество с клуба.
 
Повечето левскари са наясно, че нашата битка е много по-дълга и по-трудна от това да спечелим този или онзи мач. Дали ще е равен или победа, на фона на тези трудности, е несъществено. Битката е Левски да го има. Левски да е устойчив клуб, който да пребъде. Не става въпрос дали ще бием бившето ЦСКА, или най-накрая ще спечелим на нивата  „Тича“. Става дума нас да ни има и Левски да се управлява по правилен начин.
 
Фенската маса трябва да разбере своята важност в целия процес.
 
Кампанията продължава с пълна сила. В непрекъснат контакт сме с ръководството на Левски. Изискват се ежедневни разговори. Левски го е имало и ще го има“, заяви Евстатиев.