Срещата в неделя срещу Девня може да бъде последна за отбора на Шумен. Това заявиха пред журналисти футболистите от клуба. Момчетата обясниха, че работят професионално за връщане на Шумен в „Б” група, но не срещат разбиране от никой в града.
Футболистите не са получавали възнаграждения от 3 месеца, а служителите в клуба чакат възнаграждения за 8 месеца.
Играчите отправиха апел към бизнеса на Шумен, както и към Община Шумен, да направят всичко възможно за спасяването на отбора. В противен случай Шумен изчезва от футболната карта на страната, заявиха те.

Треньорът на шуменци Валери Венков и капитанът на тима Захари Димитров обясниха, че искат широката общественост да разбере каква е ситуацията в отбора.

Единодушно футболистите са решили да излязат срещу тима на Девня в неделя и то за победа. Припомняме, че отборът на Шумен е лидер във “В” Североизточната футболна група и цели завръщане при професионалистите.

Треньорът Валери Венков заяви: „Истината е, че засега момчетата, ще изиграят мача в неделя. Дано това да не е последния им мач като отбор. Отправяме зов за помощ към всички, които имат отношение към футбола в Шумен. Знаем, че навсякъде положението е тежко, но ние имаме претенции за връщане на шуменския футбол сред най-добрите и работим по този въпрос, работим като професионалисти. Моята болка и тази на момчетата е, че почти готов отбор ще се разпадне. През следващата седмица всеки от футболистите сам ще реши дали да остане в тима. Ние имаме възможности да се върнем в “Б” група и го доказваме, но ако не получим помощ, това няма да се получи”.

Капитанът на Шумен Захари Димитров заяви, че не може да се работи в такава обстановка. „За съжаление в Шумен цари пълно безхаберие по отношение на отбора. Грехота е този отбор да прекрати съществуването си. Ние полагаме всички усилия да се върнем, където ние мястото, но наистина не срещаме подкрепа”. Димитров, който е бивш играч на Берое даде за пример спасяването на отбора в Стара Загора. „В Стара Загора всички фирми, малки и големи, се обединиха и спасиха отбора на града. Надявам се това да се случи в Шумен”.

Футболисти, треньори и служители в клуба са обединени от мнението, че ако през следващата седмица някой освен тях не поеме отговорност за футбол в Шумен, то той няма да продължи да съществува.

Междувременно един от благодетелите на шуменския клуб и бивш президент на клуба Петър Атанасов влезе в ареста. Шуменският окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение – „задържане под стража” на общинския съветник Петър Атанасов по обвинение за изнудване и причиняване на лека телесна повреда на счетоводителя Христомир Джамбов.