Стартът на шестия регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2014 бе даден днес на стадион „Раковски“ в Димитровград. Най-добрите 32 отбора от близо 100 тима, които взеха участие в квалификациите в началото на юни, ще премерят сили днес и утре, за да определят регионалния шампион и неговия подгласник – двата тима, които ще продължат напред по пътя за легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро, където бъдещите Национални шампиони на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България ще гледат мач на бразилския национален отбор.

Каменица ФЕН Купа 2014, Димитровград

източник: kamenitza.bg

Официалното начало на полуфиналната фаза бе дадено от кмета на Община Димитровград, г-н Иво Димов. С него на сцената се качи и президентът на ФК „Димитровград“ Ангел Колев, президентът на Областния съвет на БФС за Област Хасково, г-н Митко Маринов, „Експерт Спорт“ за Област Хасково и Кърджали, г-жа Силвия Тенчева и местните футболни легенди Динко Господинов, Трендафил Данев, Веселин Георгиев. „За Димитровград е огромно удоволствие да е за пореден път домакин на Kamenitza Фен Купа. Това е един истински празник за футболните ни фенове“, коментира кметът на Общината, г-н Димов.

Веднага след откриването се проведе и една от най-драматичните срещи за деня. Това беше демонстративният сблъсък между отбора на Община Димитровград, чийто капитан беше самият г-н Иво Димов, и сборен тим от местни съдии и журналисти. Срещата беше изключително оспорвана и през редовното време вървеше гол за гол. Мачът завърши при резултат 3:3 и се наложи изходът от дербито да се реши чрез дузпи. В крайна сметка общинарите бяха по-концентрирани и победиха със 7:6. Г-н Иво Димов успя да реализира две красиви попадения – едно в първото полувреме и едно от дузпа.

С много емоции и голям интерес от страна на феновете бяха придружени и срещите на миналогодишните регионални шампиони от Димитровград „Бригада“ и тези на тима на „Шлагера“ от Хасково. И двата отбора се представиха блестящо по време на квалификациите, когато момчетата от „Бригада“ опровергаха името на „Непобедимите“, като ги надвиха с внушителното 6:2, а „Шлагера“ не допуснаха нито едно попадение във вратата си и безапелационно се наложиха над „Черноочене“ с 3:0 и „екзекутираха“ тима на „Екзекутор“ с 8:0. Първата среща на „Бригада“ от полуфиналната фаза беше срещу АФК „Лудоборец" и завърши с 2:0 за миналогодишните регионални шампиони. „Шлагера“ пък се изправи срещу „ТиБиАй“ и без проблем показа превъзходсвото си и победи с 3:1.

Каменица ФЕН Купа 2014, Димитровград

източник: kamenitza.bg

По традиция, участниците и феновете имаха възможност да се включат и в игрите покрай терените. Както винаги, партньорите на Фен Купа adidas, GLOBUL, Samsung и Ford Moto-Pfohe бяха приготвили редица забавни активации с множество атрактивни награди. Корнерът на adidas е една от основните атракции. Там се организира новата активация на спортния бранд „Предизвикателството“. Голямата награда за най-бързите и ловки участници в него е оригинална футболна топка adidas. GLOBUL също изпробва уменията на феновете в играта „Бърза връзка“, а най-бързите сред тях ще получат комплект рекламни артикули на „Манчестър Юнайтед“. Всички на стадион „Раковски“ могат да се включат и в куиз играта на GLOBUL, в която феновете отговарят на въпроси свързани с Kamenitza Фен Купа. Един от късметлиите, отговорили правилно на въпросите, ще спечели чисто нов смартфон Samsung Galaxy Core. „Футболното жонглиране“ на Ford Moto-Pfohe традиционно събира големи тълпи от ентусиасти, които демонстрират ловкостта си, с която имат възможността да си спечелят спа-уикенд за двама в луксозен хотел в Банско. Най-силните фенове на стадион „Раковски“ могат да измерят силата на своя шут в играта на Samsung „Силен шут“. Притежателите на най-експлозивен футболен удар ще си тръгнат с оригинални фланелки на Челси.

Все повече и повече са ентусиастите, които се записват за любимата на всички фенове игра „Точен шут“. Наградният й фонд от 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели бе спечелен само веднъж през този сезон от бургазлията Крали Петев. Повече от 200 души се записаха днес, за да изпробват точността си, с надеждата да грабнат изкусителната награда. Ще излъчи ли Димитровград втори победител ще разберем утре, малко преди финалния мач, който започва в 13:00 часа. Веднага след него ще бъдат обявени и имената на новите регионални шампиони и техните подгласници, по време на тържествената церемония по награждаване под арката на Kamenitza Фен Купа.

Каменица ФЕН Купа 2014, Димитровград

източник: kamenitza.bg

Шоуто продължава и утре, когато идва време за оспорваните мачове от фазата на директните елиминации и раздаването на големите награди. Подробности и актуална информация за тазгодишното издание на турнира можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира www.kamenitza.bg/FanCup.