Кандидатът за президент на БФС Христо Христов може и да не бъде допуснат до изборите на предстоящия конгрес през декември, заяви за Gong.bg председателят на Комисията по етика и феърплей ген. Васил Василев. 
 
По-рано днес той обяви на пресконференция, че е дал пари на член на Изпълкома, за да манипулира мач на неговия отбор Марица, но ще съобщи името му на конгреса на БФС. 
 
"Няма кой да го чака до декември. Още този четвъртък трябва да се яви в БФС и да кажа на кого е дал пари. Пред журналисти разкри за опита си да манипулира футболен мач, а подобни действия попадат под ударите на закона. Няма значение, че не се е получило и парите са били върнати.
 
Ще го изслушаме и ще вземем решение. Ако потвърди казанот и пред нас, може да го извадим от футбола, а след това подлежи на разследване от полицията и прокуратурата", заяви ген. Василев, като не скри учудването си как човек, който се е опитвал да манипулира мач, може да се кандидатира за президент на БФС.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.