Началникът на дирекция „Противодействие на организираната и тежката престъпност" комисар Станимир Флоров призна за Спортно Шоу Гонг, че от рано сутринта се провежда мащабната операция срещу хора занимаващи се с черно тото.

„Операцията се провежда под контрола на прокурори от софийска градска прокуратура и други ведомства на територията на София и Южна България. Задържани има, те са по-малко от 10 души”, коментира бившият шеф на отдел „Наркотици” към ГДБОП.

„Става дума за черно тото в почти всички спортни състезания, включително футбол. Черно тото се осъществява чрез интернет сайтове. Повечето сървъри не са в България, използват се коефициенти на чуждите букмейкъри. Няма хора задържани, свързани с футбола в България”, продължи Флоров.

„Заловените пари са може би и повече от 300 хиляди лева, който тепърва ще се установяват за какво са”, допълни той.

„Може да се каже, че операцията е на територията на Югозападна България. Има лица, които и в момента се издирват, нямаме информация за такива които са се измъкнали или се укриват”, допълни началникът на дирекция „Противодействие на организираната и тежката престъпност.