Ботев Пловдив представи новия методист на детско-юношеската школа на клуба Даниел Коен. 40-годишният израелец вече два месеца е част от "жълто-черната" академия. В продължение на много години Коен е бил старши-треньор на редица отбори в страната си, сред които Макаби Тел Авив, Макаби Петах Тиква, Бейтар Тобрук Нетаня, Апоел РХ и Ашдод. В периода 2019-2020 година Даниел Коен е технически директор в курсовете за лиценз "А" към УЕФА. За последно специалистът е бил директор на детско-юношеската школа на Бейтар Тобрук Нетаня.
 
"На 21 години започнах курсове в УЕФА, развивах се от "Б" до "А" лиценз и оттогава вече 20 години съм благословен да работя във футбола. Това е моята страст и любов и съм благодарен за това", заяви Даниел Коен в интервю за сайта на Ботев Пловдив.
 
"Искам да благодаря на нашия президент г-н Зингаревич, който ми даде възможността да работя тук. Всички ме посрещнаха много топло. Първите ми впечатления са, че имаме голям потенциал и възможност за развитие. Наистина нямам търпение за бъдещето. Мисля, че във футболните академии акцентът трябва да са играчите, а не отборите. Смятам, че най-важни са играчите. Ние сме тук да развиваме играчи, а не отбори. И сега може да видите, че правим индивидуални тренировки. Те са много важни за развитието на играчите. Главната цел е футболистите да достигнат максималния си потенциал и да постигнат мечтите си", коментира още Коен.
 
"Ботев има много силни страни. Най-важната е човешкият ресурс. Имам усещането, че всички, които работят за този клуб, го обичат и работят не на 100, а на 1000 процента. За изграждането на професионален футболист трябва сериозно търпение. Трябва да сме търпеливи и да дадем увереност на играчите. Няма правилен път във футбола, а опитваме да намерим ДНК-то на Ботев, да намерим нещо, което работи за нашия клуб. Най-добрите в академията ще играят и тренират както в първия тим. Искаме играчите ни да са готови за първия отбор и когато даден състезател бъде повикан, той трябва да знае как да играе там. Преди всичко предпочитам играчи от Пловдив, но не във всяка възрастова група има достатъчно талантливи състезатели и трябва да се селектират още играчи", каза Даниел Коен.