Шампионът на България по плажен футбол МФК Спартак Варна стартира своята подготовка за новия спортно-състезателен сезон, в който на тима предстои участие в най-силния клубен турнир на Европа – Шампионската лига, първенството на страната, както и в редица други турнири през годината.

Играчите на отбора се събраха на плажната ивица във Варна, където ще протече основната част от тренировъчния процес на тима. Предсезонната подготовка на МФК Спартак ще премине в три етапа, първият от които ще бъде концентриран върху физическото състояние и кондиция на играчите. В клуба са получени и няколко покани за участие в международни турнири.

Първото попълнение в редиците на тима е защитника Костадин Иванов, а единствения, който ще се готви по отделна програма е възстановяващият се от операция Иван Мартинов.

МФК Спартак записа изключително успешен сезон през 2017 година, когато освен, че отново спечели титлата на страната без да загуби нито една среща в първенството, записа и най-доброто класиране на български отбор в Шампионската лига. Тимът се представи силно и в други надпревари, след като спечели трофеяв първия международен турнир във Варна и завърши на второ място в силната надпревара в румънския град Дева.