Медалистите от държавното първенство по футзал за глухи получиха своите купи и медали от приключилия вчера в Стара Загора шампионат. Заради въведените у нас противоепидемични мерки първенството и церемонията се състояха на открито. 

Те бяха уважени от заместник кмета на Стара Загора Красимира Чахова и президентът на спортната федерация на глухите у нас Николай Бозев. 

"Радвам се, че първенството се проведе по програма и благодаря на Община Стара Загора за предоставените терени. Благодаря на госпожа Красимира Чахова, че уважи церемонията по закриването. Пожелавам успех на всички състезатели в бъдещите турнири", заяви Николай Бозев по време на награждаването. 

награждаване

източник: Iliev Sport Agency

По повод празника на Стара Загора, спортната федерация на глухите връчи специални благодарствени плакети на кмета Живко Тодоров и на заместник кмета Красимира Чахова. 
Отборната награда за феърплей бе връчена на тима на Шумен. 

За най-добър вратар на първенството бе отличен стражът на ФК ”Г” Илиян Попов. Отличието за най-полезен състезател отиде при играча от Спортен клуб на глухите (София) Пламен Симеонов. Голмайстор на турнира стана Ванко Недялков от ФК ”Г” с 11 гола. Бронзовите медали в надпреварата станаха притежание на Спортен клуб "Албатрос" (Варна). Вицешампион за 2020 г. е Спортен клуб на глухите (София), а шампион – ФК ”Г”.