В Бургас започва най-мащабния футболен турнир организиран досега за най-малките последователи на най-популярния спорт. Заради сериозната масовост от близо 900-ин деца надпреварата ще е по-формат на обичаната от всички Шампионска лига-трамплин за всички футболисти в Стария континент.

Участващите 22 детски градини ще бъдат разпределени в квалификационна групова фаза като само най-добрите състави ще се срещнат във финалното състезание. Срещите започват тази неделя и ще завършат на десети декември. Организаторите от детски футболен клуб „Звездичка“ и община Бургас са убедени,че малките сладури ще бъдат както досега на висота. Турнирът ще е подчинен на Никулден – празника на морския град, а патрон е кметът Димитър Николов, който преди близо половин година даде съгласието си продуктивната детска школа да излезе с гръм и трясък на футболната сцена и да стане партньор на общината в бъдещите начинания. Първият по-рода си турнир между детските градини бе в средата на септември.

Тогавa участие взеха 300 възпитаници на „Звездичка“, а благодарение на общината, БФС и спонсори момичетата и момчетата заслужиха купи,медали,грамоти,готини безплатни тениски,спортен инвентар,сладки лакомства,дъвки,минерална вода,присъствие на прожекции на 5 D кино,награждаване на почетна стълбичка с богат арсенал от фойерверки и др. Това бе оценено подобаващо като сега организаторите ще направят и невъзможното пак да има приятни изненади,въпреки трудните времена за частния бизнес и потенциалните спонсори. Най-важното е децата да усвояват футболната азбука по утвърдена и харесвана методика за да може скоро Бургас да излъчи национали които да ни карат да се гордеем с тях. Такова е и желанието на почетния президент Анатоли Нанков, председателя Петър Алексиев, зам-председателите Кеворк Дадурян и Христо Александров, както и целия екип на „Звездичка“ /Бургас/, подкрепян безрезервно от зам.-кметовете на морската община по образование и спорт – Йорданка Ананиева и д-р Лорис Мануелян. Подробният график за Никулденския турнир е както следва:

- 6.11.2011г./неделя/ в сп.зала "Бойчо Брънзов" от 11 часа.В тази ранна квалификационна фаза се включват отборите на ОДЗ 6 "Ран Босилек",ОДЗ 2 "Звездица",ОДЗ 14 "Изгрев" и ЦДГ 31 "Веселушко".

-12 и 13-ти ноември 2011 г. от 11 часа в сп.зала "Младост"-втори и трети квалификационни кръгове между другите детски учебни заведения.

-19-ти ноември 2011 г. от 11 часа в сп.зала "Никола Станчев"-четвърта квалификация където участие ще вземат предимно детските градини от к/с "Меден рудник".

-27.11.2011 г. от 11 часа в сп.зала "Младост"-пети квалификационен кръг между неигралите още отбори от останалите учебни заведения.

-10.12.2011 г. пак от 11 часа-финален кръг между най-добрите отбори,излъчване на призьори,награждаване.