След като спечелиха титлата Национален шампион на Каменица ФЕНкупа 2010, за отбора „Трите мечки” предстои най-емоционалната част от победата – да „получат” реално голямата награда, която заслужиха. А тя е да гледат на живо най-голямото дерби в света между „Барселона” и „Реал” Мадрид.

В края на седмицата играчите заминават за Барселона, където на 29 ноември ще имат възможността да наблюдават атрактивната игра на имена като Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Тимът на „Трите мечки” очаква с нетърпение пътуването за най-голямото испанско дерби. Играчите споделят, че нямат единодушен фаворит – половината от тях са фенове на „Барса”, а останалите – на „Реал” Мадрид.

„Звездният сблъсък” с кралския тим ще се изиграе на най-големия стадион в Европа „Ноу камп”. Категорията билети, които Каменица осигурява за Националните шампиони, им гарантира добър общ изглед към терена и „Трите мечки” ще имат възможността да следят стратегията на футболната среща. Местата им предлагат и изключително добра видимост за изстрелите на едни от най-виртуозните футболисти в света.

Посещението на мач на „Барселона” не е случайно. Тази година организаторите на Шампионата предоставиха възможност на феновете сами да изберат на кой мач на европейски отбор биха желали да присъстват, ако станат национални победители. „Барселона” се оказа единодушен фаворит.

С избора на срещата между „Барселона” и „Реал” Мадрид Каменица предоставя възможност на победителите не просто да наблюдават на живо играта на най-предпочитания от тях отбор, но и да го видят в среща от легендарното дерби „Ел класико”. В програмата на екскурзията е включено и посещение на уникалния музей на клуба, където играчите на шампиона на Каменица ФЕНкупа 2010 ще могат да видят всички купи и медали, спечелени от „Барселона”, както и витрината с отличията на Христо Стоичков, включително и златната топка, която той спечели през 1994 г.

Националните шампиони „Трите мечки” извоюваха първото място в изключително оспорван двубой по време на заключителния етап на Финала през септември. Това е втора Шампионска титла за отбора. Първата беше спечелена през 2007 г., а през 2008 г. играчите се класираха на второ място след драматичен финален мач.

Каменица ФЕнкупа 2010 е осмото издание на Шампионата. Той се проведе в партньорство с Българския олимпийски комитет и adidas. Тази година турнирът отчете огромен интерес, по-голям в сравнение с миналогодишното му издание. През 2010 г. в Каменица ФЕНкупа участваха близо 2000 отбора или 15952 играчи.

В голяма част от градовете, сред които София, Русе, Варна, Пловдив, Стара Загора, Шампионатът отбеляза и рекорден брой записвания за участие.

Защо феновете предпочетоха голямата награда да е домакински мач на Барса и каква бе футболната драма на „Трите мечки” разказва пред Гонг Кирил Глушков – Кико, който е мениджър-събития към Каменица АД.