Отиде си от този свят един от футболистите, направили „Етър” през 1991 г. шампион на България – Петър Рашев. Преди два дни 49-годишният бивш играч на „Сливен”, „Етър” и националния отбор е сложил сам край на живота си. Според медиите в Сливен след приключването му със спорта животът му не потръгнал, появили се и проблеми с алкохола. В последно време е бил сам, съпругата и децата му са живеели в Италия, пише сайтът Sport-vt.com.

Днес сливенската спортна и футболна общественост се сбогува с Петър Рашев.

Само преди по-малко от година Петьо Рашев се завърна на стадион „Ивайло” и игра в мача на „Етър” срещу „Левски” (3:3) по случай 20-ата годишнина от шампионската титла. Беше усмихнат и приветлив. Видя се с Калоян Чакъров, Сашо Христов, Генчо Генчев, Георги Попиванов, Георги Георгиев, Бончо Генчев, Андриян Гайдарски… За последен път игра заедно с тях и за последен път облече виолетовия екип.

След срещата го потърсихме специално за няколко думи. Пред „Велико Търново спорт” Петьо Рашев даде и последното интервю в живота си. Ето какво каза той:

„Върнах се 20 години назад. Тръпки ме побиват, като облека виолетовия екип и се радвам много, че се събрахме пак. Доказахме, че „виолетовите“ са голям отбор. В момента живея в Сливен, занимавам се с бизнес, имаме фирма с приятели. Дай боже на 25-годишнината да се събере целият отбор. Във В. Търново дойдох две години преди титлата, тук с „Етър“ прекарах най-хубавите години от живота си.“

Екипът на Гонг изказва най-искрените си съболезнования към семейството и близките на Петър Рашев.