Сериозен е интересът към предстоящия през февруари следващата година международен турнир по футбол в КК Албена. „Запитвания за евентуално участие в турнира има много на този етап. Но така е винаги няколко месеца преди старта на надпреварата. Уверенията от БФС са, че поне три национални младежки отбори ще се включат плюс нашата гарнитура, родени 93-а година”, призна за Гонг Ники Златев от фирмата Balkan sport and travel, която е съорганизатор на турнира заедно с БФС.

„Албена Къп 2011” ще стартира на 9-и февруари и ще продължи до 19-и февруари. Запитвания и заявки има доста, както от български тимове, така и от такива от Румъния, Македония, Молдова. Засега е ясно, че Калиакра и Доростол ще се включат, а много е вероятно това да стори и Черно море, ако не замине на лагер в чужбина. След празниците ще има повече яснота за тимовете, които ще вземат участие в турнира.

Отборите ще са 8, разпределени в 2 групи. Форматът на „Албена Къп” от миналата година ще се запази. Има вероятност мачовете да бъдат излъчвани на запис по телевизия, а финалът да се предава пряко. Всеки от тимовете ще изиграе по 4 мача. Предвидени са и индивидуални отличия за най-добър вратар, защитник, нападател и полезен играч. Директор на турнира вероятно ще бъде Тервел Златев.