Треньорът на националния отбор на България по плажен футбол Симеон Христов ще бъде част от последния за сезона голям турнир - Междуконтиненталната купа в Дубай. Той получи покана от организаторите и ще представлява страната ни на събитията, които ще съпътстват турнира. 

Освен, че ще изгледа срещите от надпреварата за последния за годината трофей в бийч сокъра на международно ниво, той ще посети и всички мероприятия, върхът на които ще е грандиозната гала-вечер, на която ще станат ясни най-добрите играчи и треньори през сезона и призьорите в останалите категории на световната федерация.

В Дубай ще се вземат важни решения за престоящия сезон в плажния футбол, който се очаква да бъде най-натовареният в историята на този спорт. Догодина има няколко изключителни събития, като гвоздеят ще бъде Световното първенство в Парагвай.

Европейската олимпиада в Минск и първите в историята плажни игри в Сан Диего са другите две събития, които привличат вниманието в световен мащаб. Като се прибавят ЕВРО лигата и Шампионската лига на Европа, както и континенталните квалификации за финалите на планета през 2019 г., се очертава най-динамичният и тежък календар за отборите и играчите в най-атрактивната разновидност на футбола.