Празнуващият рожден ден шеф на ДЮШ в Левски Руси Гочев сподели в интервю за предаването „Голлиния”, че школата на клуба не е засегната от финансовата криза, налегнала света. Бившият изтъкнат футболист на „сините” посрещна празника си на работното място - стадион „Георги Аспарухов”.

„Пристигнах в Левски преди 30 години. Няма как да не го помня, защото се случи много бързо. Първенството вече беше започнало, а аз играех за Черноморец. Дебютирах за Левски с два гола в мач срещу Академик София на стадион „Васил Левски”. Не ми трябваше адаптация, както се говори сега, че на някои футболисти им трябват месеци, че даже и година. Това малко минава границата на сериозността”, коментира бившият национал на България пред Гонг.

„Доста неща ме впечатлиха, когато пристигнах в Левски. Влязох още от началото в една поредица от много победи и добри моменти за клуба. Не съм от тези хора, които си помнят всички мачове. Всички мачове, които съм изиграл от името на Левски, остават с едно добро впечатление за мен. Най-ярък е споменът от дербитата с ЦСКА. Много повече са успехите, отколкото пораженията в тези големи мачове. Имах шанса да играя с много добри футболисти, както в Левски, така и в националния отбор на България”, продължи актуалният шеф на школата в Левски.

„След като доста медии съобщиха, че имам рожден ден доста хора от клуба и първия тим ме поздравиха. Не мога да скрия, че ми е приятно. В спортна и във футбола годините минават бързо”, разказа още Руси Гочев.

„Доволен съм от работата в школата, но има и някои пречки. Говоря за неща, които не зависят от нас, а по-скоро са в приоритетите на футболния съюз, за да има по-добри мачове и интрига в първенствата на юношите. Трябва да се вземат мерки, защото има едно старо правило, че най-добрата тренировка е добрият мач”, заяви още Руси Гочев пред Гонг.

Началникът на „синята” академия допълни, че в клуба растат талантливи юноши, но е необходимо да притежават и други качества, като здрав характер.

„Разполагаме с добри треньори, които сигурно са с едни гърди пред останалите си колеги, но това не трябва да ги успокоява. Футболът е динамична игра и може след два месеца, да не си в крак с новите тенденции. Не трябва да има отпускане, защото останалите може да те настигнат”, завърши рожденикът Руси Гочев.