Родителска среща, на отборите от ДЮШ на ФК „Велбъжд” поиска оставката на ръководството на клуба, начело с Васил Русаков. Над 200 души се събраха на стадион „Осогово”, за да изслушат вариантите за бъдещето на клуба. Десетки от тях започнаха на място да подписват заявления за членство в клуба с идеята след приемането им да бъде свикано Общо събрание, на което да се избере ново ръководство.

На срещата нямаше представители на община Кюстендил и на сегашното ръководство на клуба. Обявено бе, че кметът Петър Паунов е спрял финансирането от общината на Велбъжд, до изясняване на ситуацията в клуба, като е декларирал пред Инициативния комитет, че ако види единодействие и щастливи деца, отново ще подпомогне школата с финансови средства.

Родители и треньори искат и действат за ново ръководство във ФК Велбъжд

източник: Dariknews.bg

Пред множеството на стадиона се изправиха първо треньорите от школата - Красимир Петков, Кирил Мицов, Мартин Йорданов и Николай Наков. Те бяха подготвили и финансова справка за разходите, които са необходими за участието на отборите в различните първенства. Кирил Мицов обяви, че приходите от такси няма да са достатъчни и ще е необходима помощта на спонсори и на родителите.

„Аз и колегите ми от школата, след като разбрахме, че се замразява финансирането от общината сме пред патова ситуация. Започна първенството на най- големите, предстоят всички останали за по- малките. Мачове ще се играят 3 месеца в първия полусезон и 3 месеца през втория. Подготвили сме на лист, не професионално, какви биха били разходите на месец. Видели сте и какъв е прихода от такси. Не съм правил калкулация, колко няма да достигат на месец. Има закани, че няма да можем да участваме в първенството, но се надявам да се обединим, заради децата”, призова треньорът Кирил Мицов.

Подписката, инициирана от родители, за оставката на Васил Русаков ще се изпрати и до местното, и централното ръководство на ГЕРБ, за да са запознати с действията му.

„Огромната ни молба е към хората с възможности да помогнат, докато се решат проблемите. Като ние не искаме през нас да минават парите. Може да се плати директно, примерно на транспортната фирма. От тук нататък, всичко е във ваши ръце, докато не застанем рамо до рамо с общината”, допълни Мицов.

Родители и треньори искат и действат за ново ръководство във ФК Велбъжд

източник: Dariknews.bg

От името на инициаторите за промяна в управлението на ФК Велбъжд, Николай Николов - Чезето каза:

„Няма никой от ръководството на клуба, не знам защо ги няма. Две седмици бягат от срещи и разговори. Има проект, хора с възможности, които няма да оставят децата и ще помагат. Проблемът е, че ако ние поемем тези плащания и пътувания, и той остане президент / Русаков/, да не се тупа пак в гърдите. Трябва да направим така, че този човек да забрави за този стадион. Само трябва да решим този огромен проблем. Как? Ставаме членове на футболния клуб и да предизвикаме общо събрание. Само трябва да го намерим този човек и да му дадем заявленията”.

„Не се крием, има проект, има хора от бизнеса, футболни хора, които ще помагат, ще работим прозрачно. Но този нов проект ще се осъществи, само ако това ръководство си тръгне. Условието да влезем като членове, да се направи Общо събрание и президента да си подаде оставка. Ние не искаме президент, който да коли и да беси, а да има голям управителен съвет, избран от Вас, с футболни хора, родители, бизнесмени”, заяви един от инициаторите на срещата Слави Велинов, като уточни, че това е частно дружество, а не общински клуб.

Той предаде думи на кмета Петър Паунов, така: „Като видя едно обединено нещо, като видя правилна политика, децата да са радостни, нещата да се случват, аз влизам с двете ръце и помагам”.

„Има подготвени молби за членство в клуба и ако ни се даде възможност, ще кажем кои са хората и как ще се работи в бъдеще. Не се крием, вижда се кои са мишките, които днес ги няма”, каза още Велинов.

Вижте видео от събитието, част от което бе предавано на живо чрез страницата на Дарик-Кюстендил във "Фейсбук":