Осигурени са средства за реновирането на градския стадион "Панайот Волов“ в Шумен, съобщиха от общинската администрация в областния град.  

Оттам отбелязват, че на церемония по връчване на наградите "Спортист на годината" снощи, кметът проф. Христо Христов е казал още, че финансирането, включително за още четири приоритетни проекта, е осигурено като част от капиталовата рамка за общините, гласувана от Народното събрание с държавния бюджет за 2024 г., а подробности по темата ще бъдат дадени на предстояща пресконференция. 

Премиерът акад. Николай Денков каза, че ще съдейства за реализирането на важни за Шумен приоритети и инфраструктурни проекти, както информира БТА след срещана му с кмета проф. Христов в общинската администрация в областния град. 

Припомняме, че преди три години държавата отпусна за стадиона три млн. лв. С тях беше направен ремонт на помощното му игрище и нова зала до него. Има и изготвени идеен проект с визуализация за реконструкцията на стадиона. 

Кикбоксьорът Мариян Петков от спортен клуб Шуменска крепост е Спортист на Шумен за 2023 година. Той събра най-много гласове в традиционната анкета за най-добрите в спорта за годината на общината.  Петков спечели бронзов медал при мъжете на Световното първенство в Португалия, завоюва първо място при мъжете на Световната купа в Унгария и сребърен медал на Европейското първенство в Турция при юноши старша възраст, припомнят от общинския пресцентър. 

Ръководителят на спортния клуб Шуменска крепост Галин Методиев е отличен с приза Треньор на Шумен, а с наградата за отбор на годината получи спортен клуб по хандбал Шумен-61, който спечели и националния шампионат, и Купата на България по хандбал при мъжете през 2023 година. /БТА