Автобус с детски футболен отбор и ТИР с турска регистрация са катастрофирали при Ришки проход. При катастрофата са ранени общо шестима души, от които четири деца и двама възрастни. Няма жертви и сериозно пострадали, съобщава dariknews.bg.

Пътният инцидент е станал около 15.16 часа в района на Ришки проход на около 10 км от село Лозарево, община Сунгурларе. Автобусът е превозвал футболисти на възраст 14 -16 години от футболен клуб Сокол Марково от Пловдив за Варна.

Пътували са 16 деца, двама треньори и двамата шофьори на рейса. По неустановени причини при 56-ти километър от пътя Шумен-Карнобат автобусът е навлязъл в насрещното платно и се блъснал челно в движещия се в посока Бургас ТИР с турска регистрация.

При катастрофата са ранени общо шестима души, от които четирима младежи и двама възрастни. Няма сериозно пострадали.

В две бургаски болници в относително добро здравословно състояние са откарани шестимата пострадали - четири момчета и двама възрастни. Останалите пътници също са докарани в Бургас. Дрегерът не показал наличие на алкохол в издишания въздух от двамата водачи.

Две от децата, на 15 години, са в болница "Дева Мария". Едното е с травма на главата, а другото - на коляното. Предстоят им скенер и рентген, за да бъде установено има ли счупвания и дали заради това ще останат на лечение или ще бъдат освободени за домашно такова.

На мястото на инцидента се извършва оглед за установяване причините за катастрофата.