Вокалната изпълнителка Михаела Филева и волейболният треньор Радостин Стойчев са новите посланици на „Отбор на надеждата”. Двамата бяха представени като лица на проекта на специална пресконференция.

„Моето желание като посланик на „Отбор на надеждата” е да дам по-голяма гласност на проблемите на момчетата от тима и на начина по-който този успешен проект ги решава. Ще се опитаме да дадем шанс за изява и на младежи в неравностойно положение, които имат афинитет и към изкуството. Възнамеряваме да направим кастинг за таланти в кв. „Факултета” и тези деца, които демонстрират желание и качества, ще могат да се учат на танци с хореограф, с който аз работя. Надявам се да намерим подобно решение и за тези, които имат таланта да пеят”, коментира Филева.

Певицата осигури и безплатни пропуски за шоуто „България търси талант”, в което е част от журито, за да могат да го гледат на живо младежи в неравностойно положение.

Най-успешният български треньор Радостин Стойчев сподели, че възнамерява дори да се включи в някои от тренировките и мачовете на „Отбор на надеждата”.

„Аз обичам футбола и играя на малки вратички с приятели поне два пъти седмично. Искам и да поговоря с момчетата от националния тим и да помогна те по-бързо да създадат връзка помежду си и да се оформят като екип”, каза Стойчев, който пет пъти е класирал свой отбор на финал на Шампионска лига и три пъти го е печелил. Волейболният специалист допълни, че е важно като общество да намерим отговор на въпроса:

„Защо има деца и младежи, които живеят в лоши условия и са социално изолирани, че се налага след това те да бъдат интегрирани?”.

Селекционерът на „Отбор на надеждата” Младен Христов обяви, че разширеният състав на националния тим ще бъде избран идната неделя, в рамките на турнир, в който ще се включат участници в проекта от общо 8 населени места.

„Към момента единственият сигурен участник в състава е Емил Симеонов, който миналата година отпадна от националния тим броени дни преди заминаването ни за световния шампионат в Амстердам”, сподели Христов. Както е известно, всяка година националният отбор е съставен изцяло от нови играчи.

Последният селекционен турнир на „Отбор на надеждата” за 2016 година ще се проведе в неделя в спортната зала в столичния квартал „Челопечене”, а новите национали ще бъдат обявени около 14:00 часа.

Представителният тим ще започне тренировки на 1 юни и ще продължи да се подготвя до 8 юли, когато заминава за световното първенство в Глазгоу (Шотландия).