Работна група ще прецезира текстовете в новия Закон за футболното хулиганство, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Съвместната работа по новия закон между Министерството на младежта и спорта и Парламентарната комисия по въпросите на децата младежта и спорта стартира преди повече от 6 месеца, след като министър Красен Кралев и председателят на комисията Славчо Атанасов се обединиха около мнението, че настоящият Закон за опазване на обществения ред при спортни мероприятия, приет през 2004 година е морално остарял.

Председател на работната група ще бъде Славчо Атанасов, а в нея ще влязат представители на ММС, МВР, Министерството регионалното развитие и благоустройството, Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, Комисията по въпросите на децата младежта и спорта и Българския футболен съюз.

На среща в Парламента днес с участието на представители на Комисията по въпросите на младежта и спорта, ММС и МВР бяха обсъдени идеите на отделните ведомства до момента, като до 11 май, когато е първото заседание на работната група, всяка една институция ще направи допълнителни предложения.

Целта е работната група да приключи работа по-рано от обявения вече двумесечен срок. След като проектът бъде готов ще бъде представен за обществено обсъждане, както и на футболните и спортните клубове.