Влошаването на времето не пречи на работата, която кипи на стадион „Лазур” по подмяната на изкуствената трева с естествена. Дори и под непрестанния дъжд бригадите не спират да се трудят на терена. След изнасянето на рулата с изкуствено зелено покритие и разкопаването на асфалтовата настилка бяха открити 28-те шахти за отводнителната система. От шахта до шахта сега багерът изравя канали, в които се полагат новите тръби за „попиване” на терена. Едновременно с това се действа и по новата дренажна система. Камиони стоварват на стадиона едър чакъл, който се разстила с валяци.

Фирмите, ангажирани с подмяната, дават уверения, че работата ще продължи без почивни дни и независимо от метеорологичните условия. Планира се естествената трева да е „легнала” на терена най-късно до средата на февруари, а голямата цел е дебютът на новата естествена трева да стане в началото на април на мача между Черноморец Бургас и Левски от първенството на „А” група.

Най-вероятно „акулите” ще изиграят първите си две пролетни домакинства от шампионата срещу Берое и Локомотив /Мз/ на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен.