Треньорът на Ботев Енрико Пичони е получил разрешение от пловдивската прокуратура да напусне България за няколко дни. Специалистът имаше забрана заради дълг от близо 60 хил. лева към хотел „Империал”. Разрешението на Пичони обаче е само за прибиране в Италия за около десетина дни до 15 януари. На тази дата той трябва да си е в България и да се яви за подпис в прокуратурата.

Ако Енрико Пичони откаже да се завърне в България, вероятно ще последва заповед за задържането дори и в чужбина.

Италианецът е длъжник на пловдивския хотел, след като в него отсядаха почти всички чужденци дошли в България. Тогава Пичони бе декларирал пред собствениците на хотела, че той поема всички разноски по престоя на него и играчите. В последствие обаче Пичони се опита да се измъкне като прехвърли отговорността върху Ботев като клуб.

В Икономическа полиция обаче прецениха, че именно Пичони е отговорен за дълговете и му бе наложена забрана за напускане на страната. Италианецът направи няколко опити да се измъкне от тази мярка, които удариха на камък преди Нова година. Сега обаче явно от прокуратурата са се смилили над него и са го пуснали временно да напусне България.