Проведе се първият семинар по програма Play Safe финансирана по Еразъм+ на Европейската комисия. Инициативата се провежда от БАМФ, Румънската минифутболна федерация, Сръбската минифутболна федерация и Олимпия ФК. Продължителността и е 18 месеца и включва общо шест обучителни семинара и демонстративно мероприятие след финалната среща в София. Над 140 човека ще вземат участие в обучителните курсове, пет мениджъри на отбори от БАМФ София присъстваха на първия семинар. Илиан Александров DXC Technology, Илиян Генадиев Софийска вода, Георги Китанов Atos, Евгени Чакъров Банка ДСК и Атанас Апостолов Sutherland Bulgaria ще получат своите сертификати от Европейската комисия.

Главната цел на програма Play Safe е насочена към защита на младите атлети от рискове за здравето и безопасността по време на мачове и тренировки. Тези насоки трябва да се прилагат сред всички играещи мини футбол от най-малките деца на 4-6 години, през юноши и подрастващи, до ветерани. По този начин се таргетира трайното намаляване на контузии причинени от лошата инфраструктура, липсата на подходяща екипировка и методи на загряване, и подготовка. След приключване на проекта партньорите ще изработят общодостъпно ръководство за безопасно практикуване.

Всички партньори представиха техните презентации със структура, дейности и добри практики. Бяха отбелязани основните проблеми и предизвикателства, с които трябва да се преборим.Следващата среща по проекта ще се проведе през април или май в румънската столица Букурещ.