Всички деца от Школата на ОФК Локомотив Горна Оряховица получиха нови състезателни екипи. Екипировката бе връчена на треньорите на различните възрастови групи от кандидата за кмет инженер Добромир Добрев и кандидата за общински съветник и бивш президент на клуба Георги Бижев.

В момента ДЮШ на Локомотив” изгражда млади футболисти в осем формации за различните възрасти. Около 160 са редовно трениращите деца и за всяко от тях ще има екип.

"Спортът е особено важен за нас, защото той ви помага да израствате като силни и борбени хора. Винаги сме подкрепяли клубовете и ще продължим да насърчаваме развитието на спорта в общината."

"От вас се иска само да тренирате здраво и да сте горди, че носите името "локомотивци". За всичко останало ще се погрижим ние – възрастните. За нас наградата ще бъдат победите, които един ден вие ще постигате на този терен", каза Добромир Добрев, връчвайки дарението на стадион "Локомотив".

Преди три години кметът пое лична отговорност за развитието и финансирането на Детско-юношеската школа на клуба. По негова идея тогава финансирането за футбола бе разделено в две различни сметки – за представителния отбор и за Детско-юношеската школа.

От този момент ДЮШ разполага с финансова сигурност и това веднага се отрази и на успехите на детските и младежките формации, които в момента отново са водещи в областта и региона.