С посредничеството на българския футболен съюз и президента Борислав Михайлов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев осигури присъствието на участник от най-високо ниво на предстоящата среща на европейските спортни министри.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин потвърди своето участие в срещата организирана от българското министерство на младежта и спорта на 23 май 2018 година в Брюксел, съобщиха от БФС.

Срещата на Европейската комисия по въпросите на образованието, младежта, културата и спорта ще бъде под председателството на Красен Кралев и по изключение на нея ще присъстват представители на всички страни-членки на ЕС.

Темата на срещата е „Икономически измерения на спорта, и в частност комерсиализация на елитния спорт и устойчивост на европейския модел на спорта“, а компетенциите на президента на УЕФА по темата ще бъдат особено ценни за участниците.

Българският футболен съюз цени високо партньорските си отношения както с ММС, така и с УЕФА и продължава да съдейства и работи за задълбочаването на връзката между институциите.