Осем детски футболни отбора ще участват във Второто издание на Международния детски футболен турнир на името на Проф. Д-р Лъчезар Цоцорков в Панагюрище този уикенд. За втора поредна година ФК Оборище Панагюрище ще се изяви като отборът-домакин на турнира, който се провежда в зала "Арена Асарел" в Панагюрище.

В спортното съревнование ще участват футболисти от набор 2009-2010 от Вардар (Северна Македония), ФК Посейдон (Солун, Гърция), Витоша Бистрица, Левски-Раковски, Миньор, ДФК Филипов Казанлък, Беломорец Асеновград.

Международният футболен турнир "Проф. Д-р Л.Цоцорков" се провежда съгласно правилата на Футбол 7, като и тази година спортното събитие се организира със съдействието на Българския футболен съюз. Очаква се всички футболни отбори да пристигнат в Панагюрище още на 28 ноември, като тогава е предвидено и тегленето на жребия за групите.

Тазгодишното издание на футболното събитие ще се открие от организатора на събитието по спортната част и бивш футболист Жоро Славчев на 29 ноември, петък, в 9.00 ч., в спортната зала Арена Асарел.

Предвижда се мачовете да се играят цял ден на 29 и 30 ноември, като следобяда във втория ден ще се играят финалите на победителите в групите; следвано от награждаването и мачът на "звездите" - български футболисти от по-предишното футболно поколение срещу сборен тим от Балканските страни.