Срещата от женското първенство на България по футбол между Берое (Стара Загора) и Болярки (Велико Търново) беше прекратена, след като гостенките от старопрестолния град напуснаха терена.

Причина за това станаха серия от спорни отсъждания на съдийската тройка с главен рефер Антон Кънчев и асистенти Красимир Енев и Христо Христов, и тримата от Стара Загора.

Върхът бе в 77-та минута, когато арбитрите признаха гол за домакините от явна, но неотсъдена засада. "Учуден съм защо при такъв мач, който е важен и за двата отбора, са назначени съдии от града на домакините. През целия мач рефрите явно подпираха Берое с безброй отсъдени нарушения и засади. Спряха ни десетки атаки. В 77-та минута беше върхът, имаше повече от 2 метра засада", коментира треньорът на Болярки Валентин Витанов.

Скандалът е прецедент за женското футболно първенство. За крайния резултат ще се произнесе женската комисия на БФС. Очаква се служебен резултат 4:0 за Берое и изваждане на Болярки от шампионата.

Преди този мач великотърновки заемаха 4-о място във временното класиране със 7 победи, 4 загуби и 21 точки. Берое е на 7-о място с 12 точки от 4 победи и 8 загуби.