Като герои, с викове „Браво, Браво!” и „Поли, Поли”, „Методи, Методи” симитличани посрещнаха новината, че делото срещу футболиста Методи Стойчев, помощник-треньора Пламен Скендерски, фена Николай Стоилов и четвъртия обвинен - Николай Динков е прекратено.

Благоевградският районен съдия Йорданова прекрати делото заради процесуални нарушения.

Адвокатът на обвиняемите Илко Стоянов заяви: "МВР не е спазило процедурата по отношение на четвъртия нарушител Николай Динков, който изобщо не е викан в полицията, няма данни да му е връчен акт, няма призоваване, тъй като това е 24-часово производство. За мен всичко по спора между двата отбора „Септември” и „Витоша” ще приключи до тук, в залата двете страни си стиснаха ръцете, така че това вероятно ще е краят на историята".

За феновете на Симитли кметът Апостолов бе истински герой. Пред журналистите той заяви: "Опитват се да изкарат скандала политически, дори е направен опит да се окаже натиск върху съдията, за да излезе политически скандал. Обвиняват ме, че съм взел видеокасета на Нова телевизия със запис на случилото се вчера, но това не е вярно. Заклевам се в трите си деца, доколкото знам касетата е приложена като доказателство в полицията. Искахме мачът да се играе ден по-рано, за да може днес да гледаме двубоя между Елин Пелин и Малеш Микрево. Ще предоставя на медиите и нашия видеозапис, който показва, че няма нищо нередно от наша страна, напротив, футболистите на Витоша през цялото време са обиждали нашата публика".

Трима души - двама играчи и помощник-треньор на футболния отбор на Септември Симитли бяха задържани, заради участието им в инцидент преди вчерашния мач за първенство на Югозападантата "В" група с гостуващия тим на Витоша Бистрица, който така и не се състоя.

Според съобщението от полицията още при пристигането на футболистите на гостите е възникнала разправия между тях и треньорския щаб и играчите на домакините от Симитли.

Участниците в мелето са успели да разменят и удари, докато се намесят органите на реда. Четирима души от отбора на Витоша да пострадали леко.