Трансферите на големи европейски футболисти са от полза за българския футбол – само така младите ни играчи могат да се развиват. Това заяви водещият Ники Александров тази седмица в спортно-коментарното студио „Пред банята” по TV7. Коментарът бе по повод трансфера на бившия играч на „Реал Мадрид” Карлос Диого в ЦСКА. На противното мнение застана ко-водещият на предаването Иво Райчев, който смята за крайно неудачен четиримесечният договор на „леко позастаряващия” футболист с ЦСКА.

Журналистите от Дарик изпаднаха в разгорещен спор за нуждата от топ трансфери на чужденци в българския футбол. Според Ники Александров, ако ЦСКА започне да играе само с юноши, неизбежно ще завърши на 5-6 място. По думите му, младежите не могат да привлекат публика, трябват им големи играчи, които да доведат феновете на стадионите.

В култовия ретро коментар Иво Райчев припомни на зрителите битката между „Левски” и ЦСКА на 25 август 1970 г. Мачът е първата победа на тима под името „Левски-Спартак”, който на 22 януари същата година се слива с отборите „Спартак” и „Спортист”. Това е и последният трофей на неповторимия Георги Аспарухов – Гунди, загинал година по-късно в автомобилна катастрофа.  
Водещите разведриха атмосферата в студиото с най-нелепите имена на родните футболни отбори през годините: “Торпедо”, “Урожай”, “Строител”, “Преноз-превос”, “Димитровски съюз на народната младеж”, “Септемврийска слава”, “Родни криле” и неповторимия “Завод 12”, който през 1954 г. завършва на четвърто място като изпреварва “Левски” в крайното класиране в „А” група. „Завод 12” възкръсва и през 1997 г. се появява под името „Девълс”.

За лаф на седмицата бяха обявени думите на наставника на волейболния ЦСКА Александър Попов след последния мач на тима в Шампионската лига: „За тези, за които няма смисъл от участието в Шампионската лига, им пожелавам да си стоят вкъщи, да кръстосат ръцете пред телевизора, да кажат някоя лоша дума, където намерят за добре.”