Тази сутрин в Института за спешна медицинска помощ “Пирогов” бе приет футболният съдия Валери Петровски.

Той е бил пребит в личния си автомобил на софийската улица “Перник”. Пребитият футболен съдия Валери Петровски е с контузии по главата и тялото, това съобщиха от болница "Пирогов". Пациентът няма фрактура и вече е изведен от шоковата зала на болницата. Петровски ще остане на лечение в клиниката по травматология. Той е контактен и в съзнание. По непотвърдена информация Петровски е намерен в личния си автомобил от съпругата си.

През 2006 година. същият съдия бе бит на терена по време на футболен мач между Дунав и Нафтекс.

43-годишният Петровски е един от най-опитните ни футболни арбитри. В момента е съдия от Б група, а в периода 1996-2005 година бе в ранглистата на А група.

В края на октомври миналата година от Нафтекс пуснаха жалба срещу Петровски след загубата от Калиакра Каварна с 1:3. От ръководството на бургазлии тогава претендираха за несправедлив червен картон срещу вратаря им и измислена дузпа в полза на Калиакра.

Пребитият футболен рефер Валери Петровски бе с назначение и трябваше да свири мач между Монтана и Чавдар Бяла Слатина утре.

Пред Дарик Радио инцидента коментира и дъщерята на Петровски – Мария: „Баща ми излезе в 6.30, за да изведе кучето и чакал майка ми да слезе в 6.50 ч. Нападението е станало около 6.40-6.45 часа. Бил е в колата с колан и е чел вестник. Двама с бухалки и боксове са го нападнали. Гледката е покъртителна и не е за описване. Има черепно-мозъчна травма и коляното може би е счупено. Ще се правят ренгтенови снимки. Предполагам, че е свързано с футбола, това му е основното. Той не е споделял за неприятности”.