Проблемът с агресивните спортни агитки може да се реши с  повече полицейско присъствие на стадионите. Това заяви  началникът на сектор "Охранителна полиция" в Ловеч Светослав  Славчев, след като се стигна до сблъсък между полицейските  служители и феновете на ПФК Левски след мача с Литекс в неделя  на градския стадион в Ловеч.

По думите на Славчев съотношението на силите трябва да е  едно към три полицейски служители към запалянковци. Той обясни,  че в резултат на хвърлените стъклени бутилки и камъни от фенове  на "сините" към полицаи има двама служители с охлузни рани и един  със счупена костица на ръката.  Славчев обясни и защо няма задържани за хулиганските прояви.

"Ние установяваме проявилите се лица, но е много трудно,  когато тръгнеш да ги извеждаш от стадиона, тъй като останалите  от агитката веднага се нахвърлят срещу полицаите, че нарушават  правата им и се създава допълнително напрежение, което би  ескалирало", каза още началникът.

ой отрече твърденията, че полицаи са счупили стъклата на  един от автобусите с привърженици на Левски. Славчев допълни, че през последните години най-агресивни при гостуване в Ловеч са  привържениците на Левски, ЦСКА и Ботев Пловдив, защото са  многобройни.

Според него е необходимо и в България да се прилагат мерки  като в Англия. Преди подобни футболни мачове лица, за които се  знае, че са склонни към агресия, да бъдат прибирани в  съответните районни полицейски управления по местоживеене и да  им се пускат образователни филми с цел превенция./БТА