Бизнесменът Цветомир Найденов обяви, че бившият заместник-министър на финансите Георги Кадиев носи вина за загубите от десетки милиони на Българския спортен тотализатор. Според него депутатът от БСП е утвърдил невижданата по света такса 15% от оборота и по този начин е спомогнал за монопола на укриващия се от правосъдието Васил Божков върху наземния хазарт в България.

Публикуваме поста на Цветомир Найденов без редакторска намеса:

Няма нужда да се прави проверка, ето кои са фирмите и как са плащали : Държавното Тото - 15 % от оборота.
Национална Лотария ; Ню Геймс ; Евробет и Еврофутбол са плащали 20 % от печалбата ( приходи от залози минус изплатени печалби на участниците ) - и четирите фирми са на Васил Крумов Божков. Такова чудо за облагане на наземни залози ( НЕ ОНЛАЙН ) в Закона за хазарта няма описано в нито един член😂
Георги Кадиев е виновник за глупавата такса 15% на оборота- такава такса няма в нито една държава на тази планета! - загубите на Тотото и бетонирането на монопола на Черепа тръгнаха от тази тъпотия с неразумно високата такса!!!
Държаваното Тото единствено е плащало както е по закон, може би това е една от причините за 5 годни да е десетки милиони на ЗАГУБА!
П.С. Обвиняемият Васил Божков (18-те звездички) твърди, че бил давал някакви подкупи за “ СПОКОЙСТВИЕ “ да му върви схемата с ниското плащане. За тези подкупи никой от съдружниците му не знае и не е участвал. Нали се сещате, че Черепа е всичко друго, но не и Добрият Самарянин, че с неговите 51% да плати 200 милиона “ Такса Спокойствие” от името и на останалите 49 % ?! 😂😂😂
200 вида рак ще го хванат, ако плати и 5 лева вместо съдружник, ние си го знаем 😉
П.С. 2 да се знае !!! Една година Национална Лотария работи без да плати 1 лев такса хазарт! Без никакви последствия !!!