Кандидатът за президент на БФС Христо Порточанов излезе с открито писмо до медиите. В него той атакува членовете на Изпълкома на БФС - Емил Костадинов и Румен Вълков.

Ето и пълният текст на писмото:

"До г-та Емил Костадинов и Румен Вълков.

Вашето над 15-годишно за единия и над 25-годишно присъствие в ИК на БФС ще се помни като най-голямото падение на футбола у нас. Той е в тинята и затова вина носите и вие персонално.

Г-н Вълков, Вие искате да бъдете вечната Амбър в аматьорския футбол, но това вече няма как да остане така. Наслаждавайте се и двамата на последните си дни в управата на БФС. Колкото и да звъните на регионалните и зонални съвети на БФС да не се подписват за извънреден конгрес на 30 април т.г., танцувате последния си валс във футбола.

Трябва ли да ви напомняме за нощта на дългите саби – не ви го пожелаваме, това би било жестоко. Оттеглете се с малкото ви достойнство, ако още го има у вас. Където и да ходите за подкрепа, няма да ви е достатъчна. Знаем за всички ваши срещи и за да не ни принудите да назоваваме имена, оттеглете се. Бъдете здрави и се пазете. Подписите са събрани за свикването на конгрес.“