Софийският квартал Драгалевци си има два футболни отбора, но вече си няма футболно игрище, където да играят те, оплакаха се пред Гонг жители на квартала, които се чудят къде да гледат дербито днес.

Двата футболни отбора от столичния квартал Драгалевци - ФК"Левски" и ФК "Драгалевци" бяха изгонени от стадиона, който ползваха досега, оплакаха се техни фенове. На този терен преди време бе и базата на ПФК „Левски”.

Тук местните жители са гледали освен местното дерби и контроли на много по- именити отбори. Поинтересувахме се къде ще се играе днешното дерби между тимовете от първия кръг на А окръжна група в София. Оказа се, че провеждането на този мач е свързано с името на министър председателя Бойко Борисов и по- точно с отбора, в който играе той. Дербито на Драгалевци ще се играе днес от 17 часа в Бистрица, където домакинства клубът на премиера Бойко Борисов "Витоша".

От "Левски – Драгалевци” и ФК "Драгалевци" твърдят, че са изхвърлени от бившия общински съветник от БСП Стоян Стоянов, взел да стопанисва стадиона в квартала. Той е обновил тенис кортовете с червена настилка, от които изкарва пари. Съблекалните са били превърнати в офис и склад. На играчите било забранено да се събличат там, а тревната покривка на самия терен е увредена, заради хвърлени химикали.

Първо от стадиона е изгонен ФК "Драгалевци", а после и "Левски – Драгалевци”. Хора от клубовете са се оплакали и на председателя на спортната комисия към Столичния общински съвет Иво Тонев, че стопанисващият съоражението не спазва точките по договора. Припомняме, че преди време на стадиона в Драгалевци са тренирали националният отбор на България по футбол, както и споменатия вече „Левски”, когато президент е бил Томас Лафчис. Гонг ще провери как стоят нещата с футбола и базата му в Драгалевци, а дотогава местните жители ще гледат двата си отбора в ... Бистрица.