Третият регионален полуфинал от тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа бе официално открит преди броени минути на стадион „Локомотив“ във Варна. 32-та най-добри отбори от Добрич и града домакин ще премерят сили този уикенд, за да излъчат новите регионални шампиони на Северното Черноморие и поредните двама претенденти за Маракана. Тази година голямата награда е пътуване до легендарния стадион Маракана в Рио де Жанейро, където бъдещите шампиони на турнира ще гледат мач на бразилския национален отбор.

Официалното откриване бе придружено с много емоции и проливни дъждове. Началото на битката за варненската Фен Купа бе дадено от началника на отдел „Спорт“ на община Варна, г-жа Кристиана Пенчева в присъствието на олимпийския ни шампион по бокс от игрите в Сеул през 1988 г. Ивайло Маринов, Петър Петров, секретар на зоналния съвет на БФС във Варна, Бончо Бонев, зам.-председател на сдружение „Черно Море“ и други обществено значими личности от Варна и региона.

Миналогодишните регионални шампиони, тимът „Спартаклийски Тигри“, отпаднаха още по време на квалификационния етап от варненски отбор „МФК Тича“. Завършилите на второ място на Националните финали в Сливен миналата година „Ветерани Черно Море“ и този сезон ще демонстрират своите завидни футболни умения. В състава на тима личат имената на известни бивши футболисти като Милен Петков, Валентин Станчев и Пламен Тимнев.

Полуфиналите на Kamenitza Фен Купа 2014 тръгнаха по вода пред стотици приятели и фенове на стадион Локомотив във Варна

Друг отбор от футболни ветерани се изправи срещу тим на местните журналисти в демонстративен мач, който се проведе непосредствено след официалното откриване на турнира. Дъждовете не попречиха на ентусиазма на футболистите. Мачът бе придружен с голям интерес от страна на посетителите на стадион „Локомотив“. Срещата завърши при резултат 4:1 за ветераните, в чийто състав се отличаваха имената на бившите футболисти на Левски, Димитър Трендафилов, Георги Иванов-Геша и Диян Ангелов, играл също и в испанския Осасуна.

Морската столица е втората спирка на Kamenitza Фен Купа по българското Черноморие и вторият град „по пътя за Маракана“, в който се провеждат въведените през миналия сезон „мачове на осветление“. Варна е и първият град от тазгодишната програма на турнира, в който феновете могат да изпробват силата на своя удар в играта на Samsung „Силен шут“ и да спечелят рекламни фланелки и раници на английския футболен титан Челси. Любимата на всички активация „Точен шут“ с награден фонд 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели, също се провежда на стадион „Локомотив“ заедно с предизвикателствата на корпоративните партньори на Фен Купа adidas, GLOBUL, Ford Moto-Pfohe и Samsung, които по традиция и тази година раздават щедри награди.

Футболната фиеста на варненската Фен Купа продължава и по всичко личи, че и неделните дербита ще бъдат придружени с много емоции. Актуална информация и снимки от най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България можете да намерите във facebook на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на Kamenitza Фен Купа 2014, www.kamentiza.bg/FanCup.

Полуфиналите на Kamenitza Фен Купа 2014 тръгнаха по вода пред стотици приятели и фенове на стадион Локомотив във Варна