Международен треньорски футболен семинар "България 2018" ще се състои на 26 и 27 март в София на територията на хотелски комплекс Царско село. Темите в него ще са "Подобряване на тактическото и техническото ниво чрез работа за бързо взимане на решение и разпознаване на футболната ситуация", както и "Противодействие срещу дълбоко прегрупиран противник".

Семинарът е под егидата на Треньорската школа по футбол към БФС. С участието в него ще могат да бъдат презаверени треньорските футболни UEFA Pro, A, B и C-лицензи. Целта на събитието е представяне на  съвременните тенденции, перспективи и насоки на усъвършенстване на тренировъчния процес.Темите ще бъдат:

1. Life Kinetik – специална тренировъчна методика за подобряване на възприятието, по-бърза реакция, координацията, концентрацията и много други когнитивни и двигателни умения.
2. Deep Learning - Креативна техническа тренировка – подобряване на работата с двата крака и подобряване на интуитивното отиграване в ситуация един срещу един
3. Exerlights – най-модерната и за сега единствена тренировъчна система за подобряване на футболната интелигентност по време на игра чрез игрови форми 
4. Техника - Пас в пространство зад гърба на противника / Преодоляване на защитни линии и създаване на голови ситуации
5. Тактика - Игра срещу дълбоко позициониран противник

Те ще бъдат представени от немските футболни лектори:

Матиас Новак -над осем години отговаря за креативната техническа тренировка в детско юношеската школа на Bayern München. Индивидуален треньор на професионални футболисти и млади таланти. 

Петър Шраинер – футболен треньор от над 25 години (бивш треньор на старшата възраст, координатор и отговорник за развитието на футболните таланти в детско юношеската школа на FC Schalke04, футболисти тренирали под негово ръководство: Месут Йозил, Мануел Нойер, Юлиан Дракслер, Бенедикт Хьоведес, Макс Майер, Лерой Сане и др.), автор на много книги и лектор в над 25 страни. 

Стивън Турек -един от младите талантливи треньори в Германия. Треньор в академията на Hannover96.Специализиран в анализа и развиването на съвременните тактически постройки. Участник като лектор в международни треньорски футболни семинари в Дубай, Италия, Белгия и Словакия.

Йенс Ланг –  един от основателите и основен мениджър на единствената по рода си тренировъчна система за подобряване на футболната интелигентност по време на игра чрез игрови форми „Exerlights“. 

Николай Илиев – дипломиран спортен учен от спортния университет в Кьолн както и притежател на А-лиценз от треньорската школа в Кьолн. Близо пет години треньор в футболното училище на Bayer04 Leverkusen, две години треньор в частен немски футболен интернат (DFI – Deutsches Fußball Internat), три години помощник треньор във втория отбор на MSV Duisburg. В момента помощник треньор в мъжкия отбор на Schwarz-Weiß Essen. Също така подпомага за обучението и развитието на футболни треньори в Китай. 

Цена за участие в семинара 400* лева или 200 Euro за превод от чужбина като в цената е включена презаверка на треньорските футболни A, В и C-лицензи и два обяда. Сумата трябва да бъде преведена най-късно до 22 март.

Програма

Семинарът е плануван така, че да може да запознае участниците с най-новите и иновативни тренировъчни методики, упражнения и системи за подобряване на по-бързото възприятие, по-бързата реакция по време на игра, футболната интелигентност както и техническите и тактически умения. 

По време на първия ден, ще бъдат представени три теми свързани с подобряването на по-бързото възприятие, по-бързата реакция по време на игра както и футболната интелигентност. Като темите се надграждат една върху друга. 

По време на втория ден, ще бъдат представени две теми свързани с подобряването на техническите и тактически умения.

Условия за презаверяване на треньорските футболни лицензи UEFA Pro, А, В или С

В едноседмичен срок всеки един от участниците, който иска да презавери треньорският си лиценз, ще може да го направи с полученият сертификат за участието си в  семинара плюс всички необходими документи изискани от Българската треньорска школа по футбол към БФС.