След кратко боледуване на 65-годишна възраст почина дългогодишният спортен журналист Владимир Петков. Целият екип на Гонг изразява искрените си съболезнования към близките му!

Опелото на Владимир Петков ще се отслужи в църквата "Св. Св. Седмочисленици" в сряда, 11 февруари от 11,30 часа.

Кой беше Владимир Петков:

Учредител и първи председател на Българската асоциация на спортните журналисти /БАСЖ/ след демократичните промени в началото на 90-те години на миналия век.

Владимир Петков е работил във вестник "Народна младеж", в първия български илюстрован вестник "Жар", в спортната редакция на БНР. От 1975 е в спортния отдел на вестник "Труд", като от 1985 до 1990 г. е завеждащ отдел, а от 1990 до 1993 е заместник-главен редактор на вестника.

За известно време Владимир Петков е и директор на книгоиздателска къща "Труд".

Петков е учредител и организатор на анкетата "Треньор на годината" на вестник "Труд" и дълги години е организатор на колоездачната Обиколка на България, която е под шефството на вестника.

Син е на един от основателите на "Левски" Константин Петков. Издател и редактор на книгите: "С Левски по дългия път през времето" на доайена на спортната журналистика Стефан Нойков и "Гениите гаснат млади" на кинорежисьора Рихард Езра, посветена на Георги Аспарухов и Георги Соколов. Редактор е на енциклопедията на ПФК "Левски" по случай 90-годишнината на клуба с автори Димитър Попдимитров, Георги Манов и Румен Пайташев.